Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα

| Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015
Εκλογές 2015. Μία σημαντική πολιτική μάχη, η οποία έχει αναγορευθεί από τα “αιμοβόρα” ΜΜΕ ως η σημαντικότερη της μεταπολίτευσης. Κάπου το έχω ξανακούσει αυτό, σκέφτομαι. Μα βέβαια! Στις προηγούμενες εκλογές. 

Είναι μια πραγματικότητα, η αναμέτρηση στις 25 Γενάρη είναι πολύ σημαντική. Για τους πολιτικάντηδες όμως. Εκείνη την ημέρα διακυβέυεται το βιοποριστικό μέλλον των περισσότερων. Γι'αυτό και οι “μεταγραφές”, οι άτακτες μετακινήσεις, τα συγχωροχάρτια, η εξ' ουρανού “ενότητα” των χώρων και οι χαριεντισμοί  των κοινοβουλευτικών για μια θέση εξουσίας. Να γλιτώσουν την απορία δηλαδή, την απόρριψη και την ξεφτίλα, όταν η επόμενη ημέρα τους βρει άνεργους -άεργοι ήταν και πριν- μακριά απο το χαλιφάτο της δημοκρατίας, τις αφράτες πολυθρόνες και τους παχυλούς μισθούς που γιόμιζαν τους λογαριασμούς όσο αυτοί υπέγραφαν τα κωλόχαρτα των μνημονίων.

Ο ελληνικός λαός είχε μία ευκαιρία πριν από μερικά χρόνια. Έκτοτε, η πολιτική πήρε το δρόμο της ξανά. Ήταν εκείνο το κρίσιμο σαμαράκι, που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη “σκουπιδιάρα” του χρεωκοπημένου φιλελεύθερου συστήματος της διαφθοράς, της μίζας και της αυθαιρεσίας. Απλώς έπαιξαν μαζί μας και κέρδισαν. Καιρός να το χωνέψουμε.

Τώρα απλά είναι μία ευκαιρία να σκεφτούμε περισσότερο. Να δούμε την αλήθεια και να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του συστήματος. Να μην τους αφήσουμε να στήσουν το πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη μας για ακόμη μία φορά. Είναι αυτοί που μιλούσαν για ακύρωση των μνημονίων και τώρα μιλούν για επανεξετάσεις, κουρέματα και αναδιωρθώσεις. Αυτοί που παραδέχτηκαν την παρακμή της μεταπολίτευσης και τώρα μας καλούν στις κάλπες. Οι κυβερνώντες που ευτέλισαν και εξόντωσαν τον ελληνικό λαό και τώρα μια από τα ίδια. Κουνούν το δάχτυλο μπροστά στις κάμερες και γλύφουν εκεί που οι προκάτοχοί τους έφτυναν. Τα παχύδερμα της δημοκρατίας και του political correct δόγματος που στο όνομα του φιλελευθερισμού και για χάρη των κεφαλαιοκρατών έσπειραν τον κοινωνικό θάνατο. Η αριστερά του τρία τοις εκατό, που ξαφνικά γίνεται εξώφυλλο στον οίκο Λαμπράκη. Και η προδοτική αστική δεξιά, μια ζωή στη ρουφιανιά και στις κολλεγιές με τους προύχοντες. Και τώρα ζητούν απο τον λαό να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία.

Το σημαντικό λοιπόν δεν είναι η ψήφος. Κάθε άλλο. Να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά, τον σεβασμό στη ράτσα μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να χτυπήσουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία. Να δώσουμε κοινωνικούς αγώνες εκεί που πλειστηριάζονται σπίτια, που κόβονται βασικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, εκεί που στενάζουν οι δικοί μας άνθρωποι. Αυτό έιναι σημαντικό. Να δώσουμε τον καλό αγώνα, τότε που πραγματικά θα είμαστε χρήσιμοι και όχι για  ένα πρωινό πίσω από ένα “αιματοβαμμένο” παραβάν.

Δ.Λ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή