Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Οι Rome ζωντανά στην Αθήνα τον Φεβρουάριο

| Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία έχει ανακοινωθεί για τις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή, στην Αθήνα. Τη χώρα μας θα επισκεφτούν οι Rome του ταλαντούχου συνθέτη και στιχουργού Jerome Reuter, μπάντα - ορόσημο για τη neofolk μουσική σκηνή. Η καταγωγή τους είναι από το Λουξεμβούργο και το ύφος τους θα το χαρακτηρίζαμε martial folk με ambient και industrial στοιχεία. Στιχουργικά, και εκεί υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κινούνται σε ένα αντισυμβατικό μοτίβο, με κύριους άξονες ιστορικά θέματα (πχ. Ισπανικός Εμφύλιος, Γαλλική Επανάσταση, Αποικιοκρατία στη Ροδεσία - Ζιμπάμπουε), που δίνονται από μέσα από ένα προσωπικό και βιωματικό πρίσμα, με μελαγχολική διάθεση. Ο Jerome Reuter είναι επηρεασμένος από αναρχικές/ελευθεριακές ιδέες και έχει εμπνευστεί από ανθρώπους σαν τους Bertolt Brecht, Peter Weiss, Pablo Neruda, Abel Paz, H-M Enzensberger, Georg Büchner, Friedrich Nietzsche, Reinaldo Arenas, Bertrand Russell, P-J Proudhon και Gustav Landauer. Κορυφαίες στιγμές στην πολυετή καριέρα τους τα «Masse Mensch Material», «Flowers From Exile», «Die Aesthetik der Herrschaftsfreiheit» και το φετινό «A Passage to Rhodesia».

Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου των διοργανωτών:

«Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους όπου γιορτάζουν τη δεκαετή επέτειο από την ίδρυσή τους, επισκέπτονται για μία μοναδική εμφάνιση την χώρα μας οι ROME, την Παρασκευή στις 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο club Death Disco (Ωγύγου 16 & Λεπενιώτη, Ψυρρή). Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο τους σήμερα και ίσως το πιο ανερχόμενο, οι ROME είναι δημιούργημα του τραγουδιστή τους Jerome Reuter. Από την ίδρυση τους το 2005 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 8 ολοκληρωμένα άλμπουμ με το φετινό εκπληκτικό  «A Passage to Rhodesia» να αποτελεί τον πιο πρόσφατο σταθμό της πλούσιας μουσικής καριέρας τους. Η μουσική καθώς και οι ποιητικοί στίχοι τους αναμιγνύουν μια πληθώρα στοιχείων τόσο παραδοσιακών όσο και σύγχρονων. Ένα μείγμα παραδοσιακών μουσικών, ακουστικής rock, pop, dark ambient, neofolk και industrial που ομολογουμένως γεννάνε ένα δεμένο, μοναδικό και καινούργιο, συγκλονιστικό αποτέλεσμα. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Τέθριππον από την Θεσσαλονίκη στην πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα. Οι Τέθριππον υφίστανται από το 2007. Μετά τις κυκλοφορίες τους «Εξ Ιδίων», «Ορώντες», «Τέθριππον» (industrial, neoclassical) ακολούθησε το 2014 η κυκλοφορία τους «Ιδεομορφές» απτόμενη ενός πιο νεοφόλκ ύφους. Η δυναμική των Τέθριππον είναι βασισμένη στην εκλεπτυσμένη προσέγγιση συμβολισμών και πρωταρχικών εννοιών μέσω της λυρικής εκφοράς ποιητικού λόγου εμπνευσμένου από τα Ορφικά έπη και εμφατικά υποστηριζόμενου από ένα στιβαρό και ρυθμικό ορχηστρικό υπόβαθρο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή