Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η καλύτερη κυβέρνηση

| Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022
Δέχομαι ολόψυχα το ρητό που λέει: "Καλύτερη κυβέρνηση είναι αυτή που κυβερνά λιγότερο". Και θα ήθελα αυτό να το δω να πραγματοποιείται γρηγορότερα και συστηματικότερα. Το ρητό αυτό, αν γίνει πραγματικότητα, σημαίνει τελικά το εξής, στο οποίο πιστεύω επίσης: "Καλύτερη κυβέρνηση είναι αυτή που δεν κυβερνά καθόλου". Και όταν οι άνθρωποι θα είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, αυτό θα είναι και το είδος της κυβέρνησης που θα έχουν. Η κυβέρνηση αποτελεί, στην καλύτερη περίπτωση, ένα μέσο. Αλλά οι πιο πολλές κυβερνήσεις - και μερικές φορές όλες - είναι συνήθως ανώφελες. Οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί ενάντια στην ύπαρξη ενός μόνιμου στρατού είναι πολλές και βαρύνουσες και αξίζει να υπερισχύσουν, μπορούν να διατυπωθούν κι ενάντια σε μια μόνιμη κυβέρνηση. Ο μόνιμος στρατός δεν αποτελεί τίποτε άλλο από το μακρύ χέρι της μόνιμης κυβέρνησης. Η ίδια η κυβέρνηση, που δεν είναι παρά ο τρόπος τον οποίο επέλεξαν οι άνθρωποι για να εκτελούν τη θέλησή τους, είναι το ίδιο επιρρεπής σε κατάχρηση και διαφθορά, προτού καν ο λαός προλάβει να ενεργήσει μέσω αυτής.

Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ, "Η πολιτική ανυπακοή"
Μετάφραση: Κώστας Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή