Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Septic Flesh - Titan

| Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014
Η ακρόαση του νέου album των Ελλήνων Septic Flesh ήταν μια μοναδική εμπειρία. Οι προσδοκίες ήταν ήδη αρκετά υψηλές, λόγω των πολύ καλών προκατόχων του "Communion" και "The Great Mass". Η πορεία του γκρουπ αρκετά γνωστή στους μεταλλικούς - και όχι μόνο - κύκλους, οπότε περαιτέρω συστάσεις θα ήταν ανώφελες.

Η μπάντα τα τελευταία χρόνια έδειχνε να παίρνει ένα μουσικό δρόμο σε σαφώς πιο σκοτεινά και ατμοσφαιρικά μονοπάτια, κάτι που ενίσχυε συνθετικά και η εμφανής παρουσία συμφωνικών ορχηστρικών σημείων. Στην ουσία, δε μιλάμε απλά για κάποια σημεία, αλλά για ολόκληρα κομμάτια δομημένα σε ορχηστρικά μέρη, με το εκτελεστικό κομμάτι να αναλαμβάνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας. Αυτό από μόνο αποτελεί ένα ρίσκο που πήραν οι Septic Flesh κάποια χρόνια πριν και που τους βγήκε σε καλό, ταυτοποιώντας τον ήχο τους και δίνοντάς του μια άλλη διάσταση.

Το ίδιο συμβαίνει και στο "Titan". Από τον τίτλο του album ήδη παίρνουμε κάτι πολύ μεγάλο, το οποίο μας συνοδεύει από το εισαγωγικό "War in Heaven" ως τις τελευταίες νότες του "The First Immortal". Οι Septic Flesh ακούγονται πάρα πολύ φρέσκοι, ίσως ακόμα περισσότερο από το "The Great Mass", και σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι έχουν ενισχυθεί τα μέρη όπου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι κιθάρες - τύμπανα, έναντι του συμφωνικού κομματιού. Το album κυλάει πολύ ευχάριστα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσο περνούν τα κομμάτια και σίγουρα απαιτεί μεγάλη προσοχή και αρκετές ακροάσεις για να μπει κανείς στο κλίμα του. Δεν είναι ένα καθόλου εύκολο άκουσμα, τα θέματα είναι αρκετά πυκνά και δεν υπάρχουν επαναλήψεις που να κουράζουν σε κανένα σημείο. 

Προσωπικά ξεχώρισα τα εκπληκτικά "War in Heaven", "Burn", "Prometheus", "Ground Zero", "The First Immortal". Το τέλος της πέμπτης - αισίως - ακρόασης του "Titan" με βρίσκει απόλυτα γεμάτο και, παρά το γεγονός ότι θεωρώ αξεπέραστο εκείνο το παραγκωνισμένο διαμάντι του 1999 υπό τον τίτλο "Revolution DNA", μπορώ να πω ότι με αυτό εδώ το album, οι Septic Flesh επιβεβαιώνουν το μεγαλείο τους και την εξέχουσα θέση που κατέχουν στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Όπου βρείτε το "Titan", δώστε του την ευκαιρία που του αξίζει. Είναι σίγουρο ότι θα σας δικαιώσει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή