Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Για πρώτη φορά στο φως του ήλιου!

| Κυριακή 29 Ιουνίου 2014
Η 6η Μαΐου ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για εννέα σκυλιά beagle που είχαν μέχρι τότε ζήσει όλη τη ζωή τους μέσα σε κλουβιά. Πρόκειται για σκυλιά εργαστηρίου στα οποία γίνονταν εργαστηριακές δοκιμές και δοκιμές προϊόντων. Τα σκυλιά αυτά δεν είχαν δει ποτέ το φως της ημέρας ή περπατήσει ή τρέξει έξω από το κλουβί τους, που ήταν το «σπίτι» τους κάθε στιγμή της ζωής τους. Το μόνο που γνώριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν το περιβάλλον του εργαστηρίου και το κλουβί τους. Στις 6 Μαΐου τα σκυλιά αυτά έζησαν για πρώτη φορά όπως είναι από τη φύση τους προορισμένα: ελεύθερα. Να βλέπουν το φως του ήλιου, να ξυρίζουν το γρασίδι, να τρέχουν, να παίζουν. Η αρχή δεν ήταν εύκολη. Τρομοκρατημένα, σε αμυντική συμπεριφορά, δεν άφηναν εύκολα τα κλουβιά τους, το μόνο μέρος στο οποίο είχαν συνηθίσει και τους φαινόταν οικείο. Τα πρώτα βήματα ήταν πολύ διστακτικά, οι κινήσεις συνεσταλμένες, οι ουρές κατεβασμένες. Αλλά δεν χρειάστηκε πολύ για να αρχίσουν να απολαμβάνουν αυτό που τόσα χρόνια στερήθηκαν: τα διστακτικά βήματα έγιναν ξέφρενο τρέξιμο, οι συνεσταλμένες κινήσεις παιχνίδι, οι ουρές σηκώθηκαν και το... πάρτι άρχισε. Η εικόνα των σκύλων στην αρχή του βίντεο και η όψη τους στο τέλος, λένε αρκετά σχετικά με το ηθικό κομμάτι της χρήσης σκύλων και γενικά ζώων στο εργαστήριo... Δείτε το σχετικό video: youtu.be/6qt42JMxBMw

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή