Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Από την πρώτη πανελλήνια συγκέντρωση για τα ζώα

| Πέμπτη 10 Απριλίου 2014
Δεν πάει πολύς καιρός από την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κακοποίηση και την εκμετάλλευση των ζώων. Ευαισθητοποιημένοι συμπατριώτες μας συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι με σκοπό να γνωστοποιήσουν το αίτημά τους για σεβασμό στη ζωή των ανυπεράσπιστων φίλων μας. Η συγκέντρωση είχε παλμό, δυναμική συμμετοχή του κόσμου και κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων και ομοσπονδιών, το κίνημα 269life Greece και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι δεν αρκούνται με το να είναι απλά ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς. Νέοι και παιδιά κρατώντας πανό με συνθήματα και φωτογραφίες έδειχναν επί ώρες στους παρευρισκόμενους και στους περαστικούς την εναντίωση τους σε όσα συμβαίνουν στα ζώα συντροφιάς, στα παραγωγικά, στα ζώα εργασίας, στα άγρια ζωα, στα πειραματόζωα. Στο ενημερωτικό υλικό που μοιράστηκε υπήρχαν πληροφορίες για το πόσο μαρτυρικός είναι ο βίος των ζώων που εκτρέφονται και σφάζονται για να γίνουν η τροφή μας.

Οι διοργανωτές δεν αρκέστηκαν σε αυτό τόνισαν ότι μπορούμε να σεβαστούμε τους βιολογικούς μας εταίρους αλλάζοντας απλώς τη διατροφή μας. Μεταξύ άλλων επισήμαναν: «Διεκδικούμε μια ζωή απαλλαγμένη από προϊόντα και υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται και κακοποιούν συναισθανόμενα πλάσματα. Χωρίς κρέας, γάλα, γούνες, δερμάτινα αξεσουάρ, πουπουλένια παπλώματα, καθαριστικά δοκιμασμένα σε μάτια γάτας, σκύλου, πιθήκου ή αρουραίου. Διεκδικούμε μια ζωή με αλληλεγγύη προς κάθε συναισθανόμενο ον. Προτείνουμε να σκεφτείτε πως υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος ζωής από αυτό που μάθαμε μεγαλώνοντας. Διαβάστε για τα κινήματα του αντισπισισμού και του βιγκανισμού. Δείτε μέχρι που μπορείτε εσείς οι ίδιοι να αλλάξετε συνήθειες που θα ωφελήσουν εσάς και τους γύρω σας».

Επιδίωξη τους η ημέρα αυτή να αφιερωθεί έστω και συμβολικά στα ζώα που βασανίζονται σε κάθε λογής κλουβιά, ερευνητικά εργαστήρια, εργοστάσια, τσίρκο, σφαγεία, φάρμες, ζωολογικούς κήπους, πετ σοπ, εκτροφεία, αλλά ακόμα και στο φυσικό τους περιβάλλον.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή