Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Πώς γδέρνουν τη γούνα των ζώων (video)

| Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014
Το βίντεο αυτό φτιάχτηκε από την Animal Media και αναφέρεται στη φρίκη της βιομηχανίας της γούνας χωρίς να δείχνει αίματα, γδάρσιμο και ουρλιαχτά. Είναι από τα λίγα βίντεο που κυκλοφορούν και δεν δείχνουν σκληρές εικόνες, και σκοπός του είναι να μπορεί να το δει ο καθένας, ακόμα και άτομα που δεν αντέχουν να βλέπουν βίαιες σκηνές. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, αν χρειάζεστε αποδείξεις για όσα λέει το βίντεο, μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές εικόνες που να δείχνουν την φρίκη της βιομηχανίας της γούνας. Αυτό, όμως, το βίντεο φτιάχτηκε για να μπορούν να το δουν όλοι.

Παρακάτω, διαβάστε το κείμενο που φαίνεται στο βίντεο: "Κάθε χρόνο, 31 εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων. Τα ζώα στοιβάζονται σε μικροσκοπικά κλουβιά χωρίς σχεδόν καθόλου χώρο για να μπορούν να περπατούν μέσα σ’ αυτά. Αυτός ο συνεχής περιορισμός τους έχει ως αποτέλεσμα πολλά από αυτά να πάσχουν από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μέσα στην απελπισία τους, πολλά ζώα καταλήγουν να αυτοακρωτηριάζονται.Οι αλεπούδες που ζουν σε τέτοιες συνθήκες θα φτάσουν πολλές φορές στον κανιβαλισμό εξαιτίας του στρεσογόνου περιβάλλοντος. Οι αλεπούδες τις περισσότερες φορές σκοτώνονται με πρωκτική ηλεκτροπληξία. Τα μινκ, σκοτώνονται βίαια με ένεση με δηλητήριο, με αέριο ή με φυτοφάρμακα που προκαλούν σπασμούς οι οποίοι διαρκούν 10 λεπτά μέχρι το μινκ να πεθάνει. Τα τσιντσιλά, πεθαίνουν από σπάσιμο του λαιμού τους, ή από ασφυξία. Χρειάζεται 100 τσιντσιλά για να φτιαχτεί ένα παλτό. Όλα τα ζώα που φαίνονται στο βίντεο αυτό, είναι θύματα των εκτροφείων του γουνεμπορίου. Σε κανένα ζώο δεν αξίζει να αντιμετωπίζει τόσο τρομακτική βιαιότητα. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να αγοράσεις κάποιο ρούχο από γούνα ή δέρμα ζώου, ρώτα τον εαυτό σου… Με ποιο αντίτιμο; Ευχαριστούμε που το είδατε. Σας παρακαλούμε μοιραστείτε το βίντεο και βοηθήστε να διαδοθεί το μήνυμα και να σταματήσει αυτή η βιαιότητα."

 Πηγή: Page against fur

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή