Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Pro-Pain - The Final Revolution

| Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013
Αν έπρεπε να βρω δύο λέξεις για να χαρακτηρίσω την 20ετή και πλέον δισκογραφική πορεία των Pro-Pain, αυτές θα ήταν: "σταθερή αξία". Και το ίδιο συνεχίζω να πιστεύω και έπειτα από την ακρόαση της νέας τους, 14ης δουλειάς, "The Final Revolution".

Κατά καιρούς προβαίνουμε σε δισκοκριτικές και όπως καταλαβαίνετε αυτές γίνονται σε συγκεκριμένες κυκλοφορίες, που εκτός του μουσικού τους ενδιαφέροντος, έχουν να πουν κάτι και σαν στιχουργικό concept, διότι είναι πολύ καλό να παράγεις ενδιαφέρουσα μουσική, όμως ακόμα καλύτερο είναι αυτή να συνοδεύεται από εξίσου ενδιαφέροντες στίχους. Και οι Pro-Pain, οι οποίοι είναι με τον δικό τους τρόπο πολιτικοποιημένοι, τα καταφέρνουν καλά και τα δύο. To "The Final Revolution" έχει σαφές target group, όπως και οι περισσότερες δουλειές της μπάντας: απευθύνεται κυρίως στο αμερικάνικο κοινό, στο οποίο οι Pro-Pain συχνά πυκνά προσπαθούν να κάνουν "ενέσεις αφύπνισης", απέναντι στην καταστροφική αμερικάνικη πολιτική. Κάτι τέτοιο μαρτυρά και το video στο κομμάτι "Deathwish". Λόγω του ότι όμως αυτή απλώνει τα δίχτυα της σε όλο τον κόσμο, τα μηνύματα είναι πολύ δυνατά και αγγίζουν όλους τους ακροατές.

Αναμφίβολα, κυριάρχο μουσικά στοιχείο αποτελεί και εδώ το hardcore. Και αν πού και πού οι Pro-Pain λοξοκοιτούν προς το thrash, εντούτοις δύσκολα μπορούν να απαρνηθούν τις καταβολές τους, τις οποίες υπηρετούν με ευλάβεια σε κάθε τους κυκλοφορία. Επιθετικό λοιπόν hardcore με ολίγον τι από metal και crossover, ντεμοντέ για πολλούς σε ό,τι αφορά την παραγωγή, όμως η μπάντα ποτέ δεν απέκρυψε - ίσα ίσα πάντα πρόβαλε - τον oldschool χαρακτήρα της. Κομμάτια - δυναμίτες, με τα γκάζια στα τέρματα, μικρά σε διάρκεια, έτσι για να μη βαριόμαστε κιόλας και να πατάμε το play ξανά και ξανά. Παρ' όλα αυτά δε λείπουν και τα μελωδικά σημεία, που "σπάνε" την επιθετικότητα και "γλυκαίνουν" το αποτέλεσμα. Πάρτε μια γεύση από το παρακάτω video και απλά αναζητήστε το album. Αν και ίσως ποτέ ίσως δε θα ακούσουμε κάτι ανάλογα εξαιρετικό του "Foul taste of Freedom", κάθε κυκλοφορία των Pro-Pain αποτελεί μια καλή στιγμή για εκείνους. Τίποτε άλλο, η μουσική τα λέει όλα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή