Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Call of Life: αντιμέτωποι με τον μαζικό αφανισμό

| Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013
Η μεγέθυνση του παγκόσμιου πληθυσμού και των καταναλωτικών του αναγκών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ακατάλληλων συχνά πρακτικών εκμετάλλευσης των διαθέσιμων πόρων, απειλεί τη βιοποικιλότητα. Οι σύγχρονοι ρυθμοί απώλειας πληθυσμών και ειδών υπερβαίνουν πιθανότατα τους αντίστοιχους εξαλείψεων που συνέβησαν στο παρελθόν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, ποτέ στο παρελθόν τόσο πολλά είδη δεν κινδύνεψαν με εξαφάνιση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

To "Call of life" αποτελεί ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας περισσότερης από μιας ώρας, το οποίο έχει ως επίκεντρο το περιβάλλον, και συγκεκριμένα τον αυξανόμενο ρυθμό εξαφάνισης φυτικών και ζωικών ειδών του πλανήτη. Καθημερινά, σε κάθε γωνιά της γης, η υπάρχουσα βιοποικιλότητα απειλείται και πολλοί επιστήμονες κάνουν πλέον λόγο για "μαζική εξόντωση".

Η πρωτοφανής αυτή απώλεια στην ποικιλότητα έχει συγκεκριμένες αιτίες, τις οποίες παρουσιάζουν βιολόγοι, ανθρωπολόγοι, περιβαλλοντιστές, ψυχολόγοι και άλλοι κορυφαίοι επιστήμονες, οι οποίοι εν τέλει δεν περιορίζονται μονάχα στο τι δημιούργησε την ανισορροπία του σήμερα, αλλά μελετούν επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα πολιτισμικά και οικονομικά συστήματα, σε συνδυασμό με κοινωνικές και ψυχολογικές συμπεριφορές, στέκονται καθοριστικά στη δική μας ευθύνη για τα φαινόμενα αυτά. Έτσι, το ντοκιμαντέρ εξελίσσεται σε μια κριτική προς την ανθρώπινη φύση, η οποία στέκεται ιδιαίτερα απειλητική για το μέλλον του πλανήτη ("Α Crisis not only in Nature, but in Human Nature").

Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι σχεδόν τα μισά φυτικά και ζωικά όντα θα έχουν εξαφανισθεί τις επόμενες δεκαετίες, από τη διατάραξη και καταστροφή της πολυπλοκότητας των βιολογικών συστημάτων από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Υπερθέρμανση του πλανήτη, μόλυνση του περιβάλλοντος, εκμετάλλευση προϊόντων άγριας ζωής, αλλοίωση των φυσικών οικοσυστημάτων, αυτές είναι κάποιες από τις κύριες θεματικές του "Call of life", ένα 9λεπτο απόσπασμα του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή