Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Δύο άκρα σε κύκλο

| Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013
Τόσο με αφορμή την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη βουλή, όσο και με τις δολοφονίες των τελευταίων μηνών, ολοένα και περισσότερος κόσμος αρχίζει να μαθαίνει, φαινομενικά, την ύπαρξη καινούριων για εκείνον ιδεολογικοπολιτικών κόσμων. Με μια επιφανειακή ματιά, η ακροδεξιά με την ακροαριστερά φαντάζουν οι δύο μοναδικές μαχόμενες δυνάμεις στο σύστημα, αναδεικνύοντας παράλληλα μεταξύ τους αγεφύρωτα χάσματα. Όμως επί της ουσίας, πόσο διαφορετικοί είναι αυτοί οι κόσμοι και πόσο επαναστατικοί και αντισυστημικοί, όπως αρέσκονται να υποστηρίζουν;

Αμφότεροι επιθυμούν την καταστροφή του σημερινού οικονομικού και πολιτικού συστήματος, όχι όμως για να δημιουργήσουν στη θέση τους κάτι καινούριο, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις καταστάσεις της τωρινής και μελλοντικής πραγματικότητος, αλλά για να επαναφέρουν αποδεδειγμένα αποτυχημένες τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο ιδεοληψίες. Η ρητορική τους εξαντλείται στο να κατηγορούν οι μεν τους μετανάστες και οι δε τους φασίστες ως μοναδική και κύρια αιτία όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Ορθά μια μερίδα των άκρων απορρίπτει τις εκλογές και ενώ κάποιος περιμένει να ακούσει να προτείνουν πρότυπα λήψης αποφάσεων στα οποία ο λαός θα έχει πραγματική φωνή και εξουσία, έρχεται αντιμέτωπος με ονειρώξεις σοβιέτ και δικτατορίας του προλεταριάτου και με φύρερ που θα αποφασίζουν και θα διατάζουν σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Η όλη αντισυστημικότητα εκδηλώνεται με πορείες που θυμίζουν περίπατο δημοτικού σχολείου και με συνθήματα επίκαιρα, αν ζεις στο 1900, όσον αφορά τους ακροδεξιούς, ενώ από την άλλη, με αδιάκριτες καταστροφές περιουσιών μικροεμπόρων και άτυχου κόσμου όσον αφορά την ακροαριστερά.

Οι μεταξύ τους συγκρούσεις και οι πρακτικές εκδήλωσης της αντίθεσής τους με το σημερινό status quo καταφέρνουν να απομακρύνουν την σκεπτόμενη μερίδα του κόσμου, ο οποίος θέλει να δει αλλαγή και να συμμετάσχει πολλές φορές ενεργά και ακτιβιστικά στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου και τον εγκλωβίζουν σε ένα δίλημμα επιλογής ανάμεσα στο σαθρό παρόν και το σχεδόν μετά βεβαιότητος χειρότερο μέλλον. Όσο για τα πιο ενθουσιώδη, κυρίως νεαρής ηλικίας άτομα, με πολύ έντεχνο τρόπο οι επικεφαλής πλουτίζουν από την αγνότητά τους πουλώντας τους φτηνή υποκουλτούρα για lifestyle ή κάνοντάς τα υπαλλήλους τους με το να προωθούν τα πάντα για το καλό του κινήματος. Την ενεργητικότητα των νέων την βάζουν σε καλούπια και με σταδιακή πλύση εγκεφάλου τους φοράνε τις παρωπίδες του αντιφασισμού και του αντικομμουνισμού. Έτσι μπλέκουν σε έναν φαύλο κύκλο αλληλοσπαραγμού, συμβάλλοντας στην προστασία του αφεντικού τους, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το κράτος. Εν ολίγοις τα δύο "άκρα" είναι αυτά που κάνουν το περίφημο συνταγματικό τόξο να κλείνει σε έναν κύκλο.

Η λύση για ένα στοιχειωδώς σκεπτόμενο άτομο βρίσκεται πέρα από τις ιδεοληψίες του παρελθόντος που ευαγγελίζονται άτομα και φορείς του ίδιου του συστήματος. Βρίσκεται πέρα από δεξιά και αριστερά, πέρα από την τεχνητή πόλωση και τους χρήσιμους ηλίθιους και των δύο πλευρών.

Δημήτρης Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή