Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η "αθέατη βία" μας αφορά όλους

| Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013
Ένα ζήτημα ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκευτικής πίστης, κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Ένα θέμα που δεν αναδεικνύεται όσο η σημαντικότητά του απαιτεί. Ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία, ποιος αμφιβάλλει γι αυτό; Τα ταμπού υπάρχουν ακόμα και ο κοινωνικός ρατσισμός χτυπά την πόρτα των γυναικών με διαφορετικούς τρόπους. Ένας από αυτούς έχει να κάνει με την κακοποίησή τους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μία στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα κακοποίησης. Με τη λέξη "κακοποίηση" δεν αρκούμαστε μονάχα στο να περιγράψουμε τη σωματική, αλλά επιπλέον αναφερόμαστε και στην ψυχολογική διάστασή της. Ταπείνωση, εξευτελισμός, συναισθηματική εκμετάλλευση, χειροδικία, με μια λέξη: βία. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα φαινόμενα αυτά ως παγκόσμια επιδημία, με συνεχώς αυξανόμενες τάσεις. Η εκφυλισμένη δυτικού τύπου κοινωνία, όσο "πολιτισμένη" και αν φαίνεται, άλλη τόση απανθρωπιά κρύβει μέσα της. Και σε πολλές περιπτώσεις, η γυναίκα φαντάζει ως το εύκολο θύμα. Μάλιστα, τέτοια περιστατικά συχνά αποσιωπούνται από τα ίδια τα θύματα, λόγω του φόβου του στίγματος που τα συνοδεύει.

Το θέμα της κακοποίησης των γυναικών, το οποίο θίγεται μιας και η 25η του Νοέμβρη είναι η σχετική Παγκόσμια Ημέρα, πρέπει να μας αφορά όλους. Η ουσία του, έχει να κάνει με τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές, που εντοπίζονται στην κοινωνική ανισότητα, τον εγωισμό, την αλαζονεία, την ψευδαίσθηση υπεροχής, τη φτώχεια, το χαμηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο σε συνδυασμό με την έλλειψη παιδείας, την αποξένωση, την αλλοτρίωση από την κυριαρχία και τη λογική της διαχείρισης ανθρώπου από άνθρωπο. Όσο πιο αποτελεσματικά τα αντιμετωπίσουμε και τα καταπολεμήσουμε, γυναίκες και άντρες μαζί, τόσο πιο ενεργά αισιόδοξοι θα είμαστε για ένα μέλλον δίχως γυναίκες - αντικείμενα, τραυματισμένες ψυχές και και κακοποιημένα σώματα.

Μαρίνα Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή