Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Δεν στηρίζουμε κανέναν δολοφόνο...

| Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
Δεν στηρίζουμε κανέναν δολοφόνο. Ούτε την "πολιτισμένη Δύση", που βρήκε ευκαιρία μετά τις πρόσφατες προβοκάτσιες με τα χημικά να προετοιμάσει τον βομβαρδισμό της Συρίας, ούτε το καθεστώς Άσαντ, που καταπιέζει πληθυσμούς και σκοτώνει αμάχους. Εκατόμβες νεκρών ήδη υπάρχουν με ευθύνη και των δύο πλευρών. Η Συρία χάνει μια ολόκληρη γενιά, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά βιώνουν όχι τα χρώματα της ζωής, αλλά τη φρικιαστική εικόνα του μεγαλύτερου κακού που γέννησε ο ανθρώπινος νους, του πολέμου.

Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι χίπης για να πιστεύεις στο αυτονόητο, στο ότι όλοι δηλαδή οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε μια ειρηνική ζωή και στην αρμονική συμβίωση μεταξύ τους. Όμως, όπου εμπλέκονται το χρήμα, τα εθνικά - κρατικά συμφέροντα, οι θρησκείες, γενικά η εξουσιαστική λογική, εκεί θα βιώνουμε τον αποτροπιασμό ενός νοσηρού πολέμου. Είναι αυταπόδεικτο για όσους αποζητούν την ελευθερία, ότι αυτή δεν είναι προϊόν της καταπίεσης και της επιβολής, αλλά προκύπτει από την αμοιβαία επιθυμία των ανθρώπων να τη διεκδικούν, με όραμα πραγματικής απελευθέρωσης από την εκμετάλλευση και τους εξουσιαστές. Και επίσης είναι αλήθεια ότι ο Άσαντ είναι υπεύθυνος για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και πρόσφυγες.

Η αποκομιδή μέσα από τα συντρίμια και αυτού του πολέμου, όπως και των υπολοίπων στη Μέση Ανατολή, εκτός από ένα νέο status quo αμερικάνικων μαριονετών στην περιοχή, θα την βρει αντιμέτωπη με ένα θλιβερό θέαμα χιλιάδων ακόμα νεκρών, σακατεμένων και περιπλανώμενων ανθρώπων στο όνομα του ανθρωποκτόνου πολέμου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή