Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, στον αστερισμό της ...ανάπτυξης!

| Τρίτη 11 Ιουνίου 2013
Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί στάχτη στα μάτια των αφελών Ελλήνων. Η τρικομματική κυβέρνηση κάνει ρελάνς, "επενδύοντας" στην αναμενόμενη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, προσπαθώντας μάλιστα να κερδίσει έδαφος, παρουσιαζόμενη πως καταπολεμά την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Είναι γνωστό πως μια από τις απαιτήσεις της Τρόικα υπήρξε το κλείσιμο της ΕΡΤ, όπως άλλωστε οι ποικίλες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών. Πώς μπορεί κάποιος να πιστεύει πως ξαφνικά η ΝΔ ενδιαφέρθηκε για το δημόσιο χρήμα και για το πού πηγαίνει όταν αποτελεί ένα πολιτικό κόμμα που τ' αρπάζει από χίλιες μεριές, τόσο αυτό όσο και τα μέλη του; Που έκανε σύνθημα τα "γαλάζια παιδιά", που οι βουλευτές του αποτελούν την πλέμπα της χώρας; Η αλήθεια είναι μία: η διαφθορά στο δημόσιο και την ΕΡΤ είναι κοστολογημένη από καιρό γιατί όλο το παιχνίδι είναι διαχειρήσιμο από την κυβέρνηση.

Πράγματι, η ΕΡΤ αποτελούσε κάτι το απεχθές σε όλους μας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών καναλιών. Αυτό δε θα σταματήσει να υπάρχει διότι είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο της δημοκρατίας. Ο Τύπος πάντοτε αποτελούσε μια βασική μέθοδο χειραγώγησης των πολιτών, είτε περιλάμβανε την ΕΡΤ, είτε το νέο (δημόσιο;) τηλεοπτικό κανάλι των 650 (κρατικών;) υπαλλήλων. Οπότε ας μη βιάζονται αρκετοί να χαρούν με το κλείσιμο. Ας περιμένουν το άνοιγμα πρώτα γιατί ήδη εκτίθενται μέσα στην κοντόφθαλμη λογική τους, που γίνεται ακόμα πιο αηδιαστική όταν είναι απόλυτα κομματική. Η ΕΡΤ μέχρι τώρα εκπροσωπούσε το κράτος, το κράτος αποφασίζει να ξεμπερδεύει για τους δικούς του λόγους με αυτήν και να φτιάξει κάι άλλο που να το εκπροσωπεί, με ακριβώς την ίδια λογική της προπαγάνδας, δίνοντας φαινομενικά λιγότερα χρήματα. Τι δεν καταλαβαίνεις Έλληνα; Και αν νομίζεις ότι η κυβέρνηση "τρελάθηκε" και νοιάζεται για σένα, ένα περσυνό video ίσως σε πείσει για τη "συνέπειά" της...

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή