Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

You can help stop this

| Κυριακή 28 Απριλίου 2013
Αυτός είναι ο τίτλος ενός βίντεο από την συλλογικότητα L.O.V.E. (Living Opposed to Violence and Exploitation - Ζώντας ενάντια στην Βία και την Εκμετάλλευση), το οποίο επιχειρεί να καταγράψει με ολοκληρωμένο τρόπο την καταπίεση που υφίστανται  τα μη ανθρώπινα ζώα και είναι διαθέσιμο με υπότιτλους και στα ελληνικά. Ο Steven, μέλος της L.O.V.E. και ένας από τους συντελεστές του βίντεο, λέει χαρακτηριστικά γι’ αυτό: "Η κύρια διαφορά μεταξύ του “Μπορείτε να βοηθήσετε να σταματήσει αυτό ” (YCHST) και άλλων βίντεο για την υπεράσπιση των ζώων είναι ότι το YCHST τονίζει κατ’ επανάληψη την εκμετάλλευση, ενώ το “Meet Your Meat (Γνώρισε το κρέας σου),” το Earthlings (Γήινοι), και άλλα βίντεο επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες των διαφόρων βιομηχανιών. Για τον λόγο αυτό, το “Meet Your Meat” δεν είναι ένα vegan βίντεο αλλά ένα βίντεο ενάντια στην βιομηχανική εκτροφή ζώων. Από την άλλη το Earthlings ενώ αντιμετωπίζει πολλές σπισιστικές πρακτικές, θέτει κάθε επιχείρημα χωριστά: συγκεκριμένοι λόγοι για να αλλάξουμε τη διατροφή μας, συγκεκριμένοι λόγοι για να μποϊκοτάρουμε τα τσίρκο, συγκεκριμένοι λόγοι για να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το δέρμα. Συγκριτικά, νομίζω ότι το μήνυμα στο YCHST είναι συνεκτικό, ολιστικό και σαφές. Από την πρώτη ενότητα θέτει άμεσα την εκμετάλλευση,  όλες οι ακόλουθες ενότητες επιστρέφουν στην εκμετάλλευση και ο veganism ορίζεται ως η αρχή της μη εκμετάλλευσης. Νομίζω ότι αυτό παρουσιάζει με σαφήνεια τον speciesism ως ένα σύστημα καταπίεσης, και πιστεύω ότι παρουσιάζει τον veganism ως μια λογική και αποτελεσματική απάντηση στην σπισιστική καταπίεση. Από την αρχή αυτού του εγχειρήματος, φαντάστηκα ομοϊδεάτες vegans να χρησιμοποιούν αυτό το βίντεο στην θέση άλλων κλιπ ακτιβισμού τα οποία, αν και συναισθηματικά δυνατά, είναι περιορισμένα στην παρουσίασή από μέρους τους της vegan προοπτικής. Εάν πιστεύετε στον veganism ως την αρχή της μη εκμετάλλευσης και όχι μόνο ως έναν τρόπο ζωής που συμβαίνει για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων, σας ενθαρρύνω να δείτε αυτό το βίντεο και να το μοιραστείτε με τους ανθρώπους που ξέρετε, να το διαδώσετε στο διαδίκτυο και να το προβάλλετε στις τοπικές κοινωνίες σας. Νιώθω πολύ ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση αυτού του βίντεο και για ότι το μοιράζομαι με όλους σας. Νομίζω ότι εκφράζει τους λόγους μου που “είμαι vegan” σαφέστερα από ό,τι ποτέ πριν. Σας ευχαριστώ πολύ."

To video περιέχει ελληνικούς υπότιτλους. Δείτε το παρακάτω.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή