Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Μαθητές vs δυνάμεις καταστολής

| Τρίτη 19 Μαρτίου 2013
Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τη ζώσα νεολαία να συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μας έρχεται από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Σήμερα λοιπόν, περισσότεροι από 1.000 μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία κατά της απροκάλυπτης βίας του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών του απέναντι επίσης σε μαθητές, λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στην Ιερισσό, την περασμένη Τσικνοπέμπτη. Στην Χαλκιδική νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, γονείς μαζί με παιδιά, κρατούν ψηλά τη σημαία της Αντίστασης για το δίκιο της αξιοπρεπούς ζωής, απέναντι στους καταπατητές της γης τους. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό αντί του λήθαργου στον οποίο βρίσκεται σήμερα ο μέσος νέος, να υπάρχουν μαθητές που διαδηλώνουν για να κρατήσουν ζωντανή την ομορφιά του τόπου τους, απέναντι σε ένα ολόκληρο κράτος και στις "φίλιες" δυνάμεις του.

Πρόσφατα είχαμε ακόμα μια "προσθήκη" στους υποστηρικτές των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Είναι η δήθεν "αντισυστημική" Χρυσή Αυγή, που διεξάγει κομματικό αγώνα απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια που τις παρέχει το ελληνικό κράτος. Βάφτισε τη στήριξη στους χρυσοθήρες σαν στήριξη στους εργαζομένους, δεχόμενη να συναντηθεί μαζί τους, όταν δεν παρείχε τόσο καιρό καμιά στήριξη στον κόσμο που αγωνίζεται για να κρατήσει τον τόπο του αμόλυντο από τον καρκίνο των μεγαλοεπενδυτών. Βάφτισε τους αντιδρώντες ως "αριστερούς" και ως μια φοβική αντικομμουνιστική συντηρητική συνιστώσα του συστήματος, τάχθηκε στο πλευρό όσων θέλουν να σκορπίσουν τον αργό θάνατο στην περιοχή στο όνομα της ανάπτυξης. Ως το μοναδικό επιχείρημα που έριξε στάχτη στα μάτια αναφέρεται το γεγονός ότι οι ξένοι εκμεταλλεύονται τα έργα, κάτι που αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως αν κάποιος Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας αποφάσιζε να εκμεταλλευτεί τα μεταλλεία, τότε αυτό θα ήταν προς όφελος της Ελλάδας; Του κράτους; Του δημοσίου; Αυτή είναι η περίφημη "ανάπτυξη" που βασίζεται στην κινητήρια δύναμη του καπιταλισμού και δε διαφέρει σε τίποτε από την κυβερνητική λογική. Βάλτε στη θέση της καναδικής εταιρείας μια ελληνικών συμφερόντων ιδιωτική ή κρατική με Έλληνες εργαζόμενους και μια ισχυρή φορολόγησή της για να πηγαίνει μεγάλο μερίδιο στο κράτος. Ε και; Η ανάπτυξη είναι ένας φαύλος κύκλος και στην πραγματικότητα η εκμετάλλευση για την οποία μιλούμε, δεν έχει σύνορα, όπως και το ίδιο το χρήμα. Ο αέρας που αναπνέουμε, η γη, το πράσινο, αυτά είναι ανεκτίμητης αξίας και όχι ο χρυσός και η δικτατορία του χρήματος, μπρος στην οποία λειτουργούν κάποιοι δουλικά, μετατρέποντας κάτι αφηρημένο σε μέσο συναλλαγής και διάλυσης της κοινωνίας. Οι υγιείς κοινωνίες πρέπει να χτιστούν στην αντι-βάση του χρήματος και το πρόβλημα με την καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι απλά ότι κάποιοι ξένοι ή Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικοί κερδίζουν υπέρογκα ποσά σε βάρος των υπολοίπων ή του λαού ή του ελληνικού δημοσίου, αλλά ότι οι ζωές όλων μας κυβερνώνται από την παγκόσμια μαφία του χρήματος, που σκορπά το θάνατο στο περιβάλλον, στον ίδιο τον άνθρωπο.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή