Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Δικαίωμα στη ζωή!

| Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013
Αγαπητοί αναγνώστες, μέσα σε λίγες γραμμές θα ήθελα να αναφερθώ στα δικαιώματα των διαφορετικών μορφών ζωής που συγκατοικούν στον πλανήτη. Στα δικαιώματα των ζώων, όπως τα αποκαλούμε, και ας ξεχνούμε πολλές φορές το νόημα της λέξης μέσα στην ανθρωποκεντρική θεώρηση της ζωής. Πράγματι έτσι είναι. Το ανθρώπινο είδος, από την αρχή της Ιστορίας του, χρησιμοποίησε τους συγκατοίκους του ως άμισθους εργάτες, τροφή, υλικό ένδυσης - υπόδυσης, αντικείμενο διασκέδασης (αυτό είναι το χειρότερο) με ευρεία γκάμα εκφάνσεων, όμως πολύ σπάνια ως όντα με δυνατότητα αντίληψης και συναισθήματος. Η απουσία έναρθρου λόγου αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα, καθώς η πραγματική επικοινωνία πάντοτε υπήρχε, ακόμα και στους πιο παλιούς μύθους η παρουσία ενός ζώου - φίλου είναι εκ των ουκ άνευ.

Στη σύγχρονη εποχή ήρθε να προστεθεί ακόμα χειρότερη μεταχείριση, που επεφύλασσε ανάλογη μοίρα για αυτά. Αυτή του πειραματόζωου, που πεθαίνει βασανιζόμενο για να εξασφαλίσει ο άνθρωπος καλύτερα φάρμακα ή - το χειρότερο - καταναλωτικά προϊόντα. Ακόμα και η βιομηχανία τροφίμων έχει περάσει πλέον σε παραγωγικές διαδικασίες απίστευτης σκληρότητας που καταντούν προσβλητικές και ανήθικες. Χιλιάδες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα ζώα αντιλαμβάνονται και σκέπτονται περίπου όπως ο άνθρωπος (και σε πολλές περιπτώσεις έχουν πολύ αναπτυγμένες δεξιότητες). Φοβούμενα δε το θάνατο σπεύδουν τόσο σε αυτοπροστασία όσο και σε προστασία των μικρών τους ακριβώς όπως και ο άνθρωπος. Πολλά από αυτά δακρύζουν. Ίσως όμως κάποιοι άνθρωποι ποτε δε "δάκρυσαν" όταν είδαν ένα φρικτό και αποτρόπαιο έγκλημα μπροστά τους ή έγιναν θύτες σε ένα ανυπεράσπιστο θύμα. Άνθρωποι είπαμε; Πιστεύω πως για όλους αυτούς το συνθετικό "άνω" περισσεύει...

Η κατάσταση αυτή φαινομενικά διαιωνίζεται χωρίς κανείς (ή σχεδόν κανείς για να μην αδικήσουμε φορείς και οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένα άτομα που καταδεικνύουν το πρόβλημα και προτείνουν λύσεις) να διαμαρτύρεται. Ωστόσο είναι φανερό ότι πλέον κάτι πάει να αλλάξει. Ο άνθρωπος, μέσα στην απληστία του, έρχεται σε σύγκρουση με την ίδια τη Φύση και αρχίζει να τιμωρείται για αυτή του την αλαζονεία και υπεροψία. Γιατί η Φύση και λογική έχει, και ηθική, και σαν καλή μητέρα γνωρίζει να διδάσκει στα παιδιά της. Οι εποχές λοιπόν έχουν δικαίωμα να υπάρχουν, ακούγεται αστείο αλλά η παραβίασή τους έχει τραγικές συνέπειες. Και τα διαφορετικά είδη ζωής έχουν και αυτά δικαίωμα, όχι μόνο γενικά στη ζωή, αλλά στη συνύπαρξη και στην αμοιβαιότητα, σε έναν κόσμο που κατά ένα μέρος ανήκει και σε αυτά. Η έλλειψη σεβασμού φίλες και φίλοι κάνει τον ίδιο τον άνθρωπο φτωχότερο, ο οποίος κατ' αυτό τον τρόπο βλέπει, αισθάνεται, βιώνει, ολοένα και λιγότερη από τη θαυμαστή μαγεία της Φύσης.

Θέμης Κ.
περιοδικό "Μηδέν Τελεία", τεύχος 2ο

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή