Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Η Villa Amalias και η γειτονιά μου

| Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012
Το νέο ήρθε εντελώς αναπάντεχο. "Από το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εισβάλλει στη Villa Amalias". Μετά το πρώτο ξάφνιασμα ο νους άρχισε να δουλεύει περίεργα. Τα νιάτα μας. Πριν από 23 περίπου χρόνια ήμουν από τους πρώτους που έτρεχαν στη Villa, γείτονας γαρ και υπέρμαχος της λογικής των καταλήψεων. Συνελεύσεις, συζητήσεις, συναυλίες, πάντα "συν..." θα έλεγα, για ένα αύριο διαφορετικό από τη μιζέρια της Αχαρνών. Ξεκίνησε λίγο αργότερα μια δανειστική βιβλιοθήκη και ένα αυτοδιαχειριζόμενο μπαράκι. Οι μπάτσοι είχαν ξαναμπεί και τότε, αλλά δεν τους πέρασε.

Πριν από 22 χρόνια γνώρισα σε μια συναυλία εκεί την Σύντροφο της ζωής μου. Τα χρόνια πέρασαν και αρκετοί ομολογουμένως βολεύτηκαν στην ανωνυμία του όχλου, του δήθεν επαναστατημένου λαού. Κάποιοι άλλοι βολεύτηκαν απλώς στον καναπέ τους - αυτό είναι το χειρότερο - αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο. Με κανένα τσιγαριλίκι, καμιά μικροκλοπή και μπόλικη φαντασία, η επανάσταση στα μάτια πολλών συνεχιζόταν αλλάζοντας αποχρώσεις. Και ...μεθόδους. Και στην τελική αφεντικά. Βοηθούσε και η ΓΑΔΑ βλέπετε. Η Villa σήμερα - οι εξελίξεις βλέπετε το έφεραν και η αδυναμία της να συγχρονιστεί με τα προβλήματα της γειτονιάς - κατήντησε ο νταβατζής των γειτόνων. Ο πατέρας που έβγαζε το παιδί του έξω βόλτα, ο παππούς που έβγαζε το εγγόνι στο πάρκο, έγιναν με το ζόρι "φασίστες", η καινούρια μόδα ήθελε υπόθαλψη της δυστυχίας και της εκμετάλλευσης. Έζησα μισό αιώνα και συνεχίζω να ζω στην περιοχή, κάποτε μια γειτονιά "καλή", τώρα αφημένη στο έλεος της μίζερης καθημερινότητας και εξαθλιωμένη. Το τελευταίο χωρίς εισαγωγικά. Απολύτως εξαθλιωμένη.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή