Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Encardia, η πέτρα που χορεύει

| Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
Μια πολύ αξιόλογη οπτικοακουστική σύνθεση αποτελεί η ταινία "Encardia, η πέτρα που χορεύει", η οποία γυρίστηκε σε ελληνικά νησιά αλλά κυρίως στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Οι Encardia είναι ένα ελληνικό μουσικό σχήμα, που μέσω αυτής της δουλειάς και του οδοιπορικού τους στις περιοχές της Κάτω Ιταλίας γίνονται το μέσο για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και τα λαογραφικά στοιχεία τους, κάτι που όπως μας παρουσιάζει η ταινία, μας φέρνει παράλληλα σε επαφή και με μια ενδιαφέρουσα μίξη αρχαίων ελληνικών και ιταλικών, τη λεγόμενη "Γκρίκο" (γκρεκάνικη) διάλεκτο, η οποία εξαφανίζεται τα τελευταία χρόνια (ειδικά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο), δίνοντας χώρο στην επίσημη ιταλική γλώσσα.

Οι Encardia συζητούν με τους ανθρώπους των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, παίζουν μουσική για εκείνους και συμμετέχουν σε πολύ όμορφες γιορτές, έχοντας ως στόχο να φέρουν στο φως τα στοιχεία εκείνα που μας ενώνουν με αυτούς, αναδεικνύοντας έναν κατ' ουσίαν χαμένο πολιτισμό, ο οποίος είναι αλήθεια ότι δεν υποστηρίχτηκε τα τελευταία χρόνια από το ελληνικό κράτος.

Αν κάπου υποπέσει η ταινία στην αντίληψή σας, δείτε την, αξίζει πραγματικά. Προς το παρόν, ένα μικρό trailer, ίσως σας πείσει: ["Encardia, η πέτρα που χορεύει"]

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή