Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Ελεύθερη η Leah-Lynn Plante

| Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012
Η Leah Lynn Plante, την οποία ουσιαστικά απήγαγαν άντρες των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, είναι πλέον ελεύθερη. Όμως, στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα που παρέμεινε έγκλειστη, βίωσε πολλές άσχημες στιγμές, με αποτέλεσμα η κατάσταση της σωματικής και ψυχικής της υγείας να είναι σοβαρή.  Στο διάστημα αυτό, έλαβε 200 γράμματα υποστήριξης, βιβλία και καρτ ποστάλ, αλλά και αρκετή δημοσιότητα, κάτι που τη συγκλόνισε, με αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία της. Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης η πρώτη της δήλωση με το που είδε κάποια σεξιστικά σχόλια στο διαδίκτυο.

«Πήγα αντίθετα στις συμβουλές αρκετών ανθρώπων και έκανα κάτι που κάποια δεν πρέπει να κάνει, διάβασα τα σχόλια. Διάβασα τα σχόλια που είχαν γραφτεί σε σελίδες υποστήριξης, άρθρα και φωτογραφίες. Ενώ πολλά από τα μηνύματα ήταν φανταστικά, τόσα πολλά από αυτά είχαν να κάνουν με το πόσο ελκυστική ή μη-ελκυστική με θεωρούσε αυτός που έκανε το σχόλιο. Πίστευαν πως επειδή η φάτσα μου είναι παντού στο διαδίκτυο, είχαν το δικαίωμα να με αποκτηνώσουν και να με μειώσουν σε ένα αντικείμενο, όπως έκανε το γαμημένο κράτος. Δεν είμαι ο αριθμός #42611-086 και δεν είμαι ένας αριθμός στην 0-10 κλίμακα σου για το αν είμαι καυτή ή όχι. Πίστευαν ότι θα απολαύσω αυτή την σημασία αν το ήξερα. Είμαι χαρούμενη που αρκετοί με υπερασπίστηκαν και καταπολέμησαν τον κραυγαλέο μισογυνισμό, ωστόσο ως επί το πλείστον απαντούσαν λέγοντας "σταματήστε να το παίρνετε τόσο σοβαρά". Κάποιος το τράβηξε μέχρι το βαθμό να βγάλει με photoshop τα τατουάζ από φωτογραφίες ώστε να με κάνει πιο εμφανίσιμη για τα mainstream μίντια. Θα πω τώρα κάτι, και ας είμαι ξεκάθαρη: δεν με νοιάζει για το τι σκέφτεται ο καθένας για την εμφάνιση μου πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Δεν εκτιμάω σχόλια για την εμφάνιση μου. Δεν θέλω τα κοπλιμέντα σας. Δεν χρωστάω σε κανέναν μια υπόκλιση, ένα γλυκό χαμόγελο και ένα "σας ευχαριστώ πολύ". Δεν χρειάζεται να είμαι ευγενική για αυτό, δεν χρωστάω σεβασμό σε αυτούς που δεν δείχνουν σεβασμό σε μένα. Παρατήρησα επίσης ότι άνθρωποι που έκαναν πολλές τυχαίες αναφορές στο άτομό μου υπέστησαν σεξουαλική επίθεση. Αυτό είναι υπερβολικά ανευλαβές, κυρίως γιατί είναι κάτι που απέναντι του έχω έρθει αντιμέτωπη πολλές φορές στην ζωή μου. Είμαι κάτι παραπάνω από ένα πρόσωπο, ένα σώμα, μια (πρώην) κρατούμενη, έναν αριθμό. Για οποιονδήποτε με υποβιβάζει σε αυτά τα πράγματα: είσαι ένας εχθρός μου, όχι σύμμαχος μου, δεν είσαι φίλος μου, δεν είσαι σύντροφος μου, δεν είσαι υποστηρικτής μου και δεν σε εκτιμώ. Έχω περιφρονήσει τον σεξισμό/μισογυνισμό όλη μου την ζωή και τον έχω καταπολεμήσει σε κάθε ευκαιρία, όπως κάνω και αυτή την στιγμή. Αν υποστηρίζετε κάποιους για κάτι που κάνουν, απλά πείτε αυτό. Το τι πιστεύετε για την εμφάνιση τους είναι τελείως άστοχο. Κρατήστε την άποψη σας για τους εαυτούς σας γιατί αν προωθείτε ένα είδος καταπίεσης καθώς προσπαθείτε να πολεμήσετε ένα άλλο, στην πραγματικότητα δεν πετυχαίνετε τίποτα.» 

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή