Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες εργαζομένους των ναυπηγείων

| Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012
Το - μόνιμα - αποκρουστικό του πρόσωπο έδειξε το ελληνικό κράτος, εξαπολύοντας πρωτοφανή βία κατά των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους. Οι τελευταίοι προχώρησαν σε δυναμική διαμαρτυρία και έφοδο στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η αστυνομία, όταν κατέφτασε, άρχισε να χτυπά τον συγκεντρωμένο κόσμο, τραυματίζοντας αρκετούς συγκεντρωμένους, προσαγάγοντας και συλλαμβάνοντας παράλληλα δεκάδες εξ' αυτών.

Τα ΜΜΕ και τα κόμματα που υπηρετούν την κεφαλαιοκρατία είναι φυσικό να προσπαθούν από χτες να αντιστρέψουν το κλίμα. Μαζί με αυτούς και οι υμνητές του στρατού και της καταστολής, τα απολιθώματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς, που έβγαλαν σπυράκια στη θέα του απόλυτου εξευτελισμού των γαλονάτων. ΛΑΟΣ και Ανεξάρτητοι Έλληνες έβγαλαν σχετικές ανακοινώσεις, ενώ η "λαλίστατη" Χρυσή Αυγή κατάπιε ξαφνικά τη γλώσσα της...  

Ένας Α/ΓΕΕΘΑ μαριονέτα του πολιτικού συστήματος (ανάλογη θέση έχει και ο στρατός στο ελληνικό κράτος) πήγε να κερδίσει χρόνο με εντολές της κυβέρνησης, γελοιοποιώντας τον εαυτό του και επιβεβαιώνοντας τα χάλια της συγκυβέρνησης. Δείτε το video.

Σήμερα από τις 8 πμ οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων έχουν καλέσει σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την Ευελπίδων, όπου αναμένεται να οδηγηθούν οι συνάδελφοί τους, με κατηγορίες περί διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Καλούμε με τη σειρά μας τον κόσμο να βρίσκεται στο σημείο. Ενωμένοι με τους εργαζόμενους των ναυπηγείων, απέναντι στο κράτος - φονιά των δικαιωμάτων τους. Οι κυβερνήσεις και μόνο αυτές είναι υπεύθυνες για την αχρηστία των ναυπηγείων αυτά τα χρόνια και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Όχι οι εργαζόμενοι. Ο αγώνας και η εισβολή συγκεκριμένα των εργαζομένων στο Υπουργείο είναι η ελάχιστη μορφή συνειδητής αντίστασης ανθρώπων που βιώνουν τη σκληρότητα της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε.

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή