Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Εθισμένος στο πλαστικό

| Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012
Ένα ντοκιμαντέρ για τη χρήση πλαστικού στην καθημερινότητά μας. Το "Εθισμένος στο πλαστικό" προωθεί μικρές λύσεις στην περιβαλλοντική ρύπανση που προκαλείται από τη χρήση πλαστικών υλικών. Το film γυρίστηκε μέσα σε 3 χρόνια, σε 12 διαφορετικές χώρες, 5 ηπείρων, συμπεριλαμβανομένων 2 μεγάλων ταξιδιών στο κέντρο του Ειρηνικού Ωκεανού, εκεί όπου υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που έχουν μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο πλαστικών.

Οι πρωταγωνιστές του film αρχικά εκθέτουν το πρόβλημα και αξίζει να αναφέρουμε πως ayt;o apotele;i ένα από τα πιο επιδραστικά ζητήματα στο περιβάλλον. Ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο με παγκόσμιες διαστάσεις και αυξανόμενο σοβαρό κίνδυνο, που επιδρά ανάλογα μέσα σε όλο το οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων. Κοινώς, το πρόβλημα "γυρνάει πίσω σε εμάς". Κι αυτό γιατί τα απορρίμματα αυτά δε βιοδιασπώνται, αλλά αποσυντίθενται μέσω των αλλοιώσεων που υφίστανται κυρίως από τον ήλιο, τις υψηλές θερμοκρασίες και το αλάτι. Επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χημικών ουσιών που συνθέτουν τα πλαστικά στους ιστούς των ψαριών που τα προσλαμβάνουν ως τροφή.

Έτσι απειλείται ολόκληρη η βιοποικιλότητα, η υγεία της ατμόσφαιρας, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, των ζώων και των ανθρώπων. Μια ρύπανση με οικονομικές, κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις. H θαλάσσια ρύπανση από πλαστικό αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα και αυξανόμενο σοβαρό κίνδυνο. Απειλεί τη βιοποικιλότητα, την υγεία των ανθρώπων και του οικοσυστήματος, την οικονομία και την κοινωνία. Η ρύπανση αυτή έχει και ηθικές διαστάσεις.

Πέρα από το film, το οποίο θα παραθέσουμε πιο κάτω, παρακαλούμε δείτε και αυτό το video, που δείχνει σοκαριστικές εικόνες από άλμπατρος που πεθαίνουν από πλαστικά. [Video]

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή