Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Θέατρο σκιών

| Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012
Αυτή την ώρα τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό την "σκληρή" μάχη της κυβέρνησης με την τρόικα. Σκληρή μάχη και διαπραγματεύσεις για να κλείσουν το νέο πακέτο μέτρων εν όψει της επικείμενης δόσης. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι μια υποκριτική πράξη τύπου "καλός μπάτσος - κακός μπάτσος" με τον ρόλο του τελευταίου στους τροϊκανούς. Οι απαθείς τραπεζίτες δήθεν πιέζουν για ασφυκτικά μέτρα, οι δικοί μας αντιστέκονται σθεναρά(!) και στο τέλος βγαίνουν νικητές κόβοντας τα μέτρα κάπου στη μέση ώστε να τα καταπιεί η μπουρζουαζία. Και τους έχουμε όλους ευχαριστημένους.

Μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων και την μετέπειτα ψήφιση των μέτρων, δεν θα αργήσει η ώρα που ο λοβοτομημένος ελληνικός λαός θα κληθεί να εργαστεί περισσότερες ώρες, να αμοιφθεί κατα το ήμισυ, να απολυθεί με ένα ευτελές ποσό, να πεθάνει αβοήθητος σε κάποιο ράντζο νοσοκομείου ή να ταπεινωθεί ως υπερήλικας συνταξιούχος.

Το θέμα ξεφεύγει απο τον υλισμό. Δεν είναι τα χρήματα που μας κόβουν. Δεν είναι τα φάρμακα που αρνούνται να μας χορηγήσουν. Δεν είναι που μας θέλουν απαίδευτους. Δεν είναι τα εργασιακά κεκτημένα που καταρρέουν. Περισσότερο απο όλα είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και είναι η τιμή μας που πλήττεται. Όλα τα προηγούμενα θα μπορούσαμε να τα ανακτήσουμε.

Δυστυχώς όμως ένας ολόκληρος λαός αρνείται να αντιδράσει και παραμένει στη μεθαδόνη. Ως πότε;


Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή