Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

15 σκέψεις σε μια αναμέτρηση με τον εαυτό μου

| Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012
- Κατανοώ πως οι καιροί είναι δύσκολοι, πως απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η συμβολή μου στην αντίσταση.

- Έχω ανακαλύψει τις ιδιαίτερες κλίσεις μου, και εστιάζω στο πού μπορώ να προσφέρω, συγκεκριμένα και ουσιαστικά. Ωστόσο, πάντα προσπαθώ να μαθαίνω νέα πράγματα και να προάγω τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου σε κάτι καλύτερο.

- Δε διστάζω να ψάχνομαι και να ρωτώ για να μάθω. Δεν είμαι παντογνώστης, ουδείς είναι, και δεν ντρέπομαι να πω ότι κάτι δεν το γνωρίζω.

- Η μεγαλύτερη και καλύτερη προβολή των Ιδεών μου είναι η προσωπική μου ζωή. Είναι ο καθρέφτης μου στην κοινωνία. Οφείλω να είμαι καθαρός, αξιόπιστος και φερέγγυος σε ό,τι κάνω.

- Διαβάζω και ενημερώνομαι συνεχώς για τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν και σχετίζονται με την κοινωνική και πολιτική ζωή. Προσαρμόζω τη σκέψη και τη δράση μου στις ανάγκες των καιρών, αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης και μη μένοντας στατικός σε αυτούς που ως τώρα θεωρούνταν δεδομένοι.

- Προσπαθώ να εξασφαλίζω τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω μόνος μου, χωρίς τη συμβολή και την "καλή χάρη" άλλων. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή ότι στηρίζομαι σε αγνά μέσα, καθώς η φράση "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" δε συνάδει με την ειλικρίνεια και το αληθινό του χαρακτήρος που θέλω να καλλιεργήσω.

- Θέτω συνεχώς μικρούς πραγματοποιήσιμους στόχους και όχι μεγαλόπνοα σχέδια, καθώς διαθέτω τη συναίσθηση της δυνάμεώς μου. Βήμα βήμα όλα γίνονται πιο εύκολα.

- Φιλτράρω νέες ιδέες και ανοίγω συνεχώς τα μάτια μου και τους ορίζοντές μου. Η καθημερινότητά μας σχετίζεται με διάφορες διαστάσεις, η Ιδεολογία μου είναι Βιοθεωρία, και συνεπώς η πρακτική μου πρέπει να "παίζει" σε πολλά επίπεδα. Αν κάποια κάποτε φάνταζαν ξένα για τους συναγωνιστές μου, ιδεολογικά παρεξηγημένα ή "μη αποδοτικά" στον αγώνα, τώρα είναι καιρός να φροντίσω να γίνουν γνωστά. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τα πάντα είναι αμφισβητήσιμα, τα πάντα είναι μπροστά μου.

- Έχω τα ιδεολογικά εφόδια να προχωρήσω, γνωρίζοντας τι κουβαλάω στην πλάτη μου και αναλογιζόμενος την ευθύνη που έχω απέναντι στους προγόνους μου και τα παιδιά μου, είμαι αποφασισμένος να κάνω τα πάντα για να μη δω την Πατρίδα να καταστρέφεται.

- Δεν επιθυμώ να διαλυθούν όλα γύρω μου για να αποκομίσω οφέλη, σαν νέος Λένιν. Θέλω όσο τίποτα να τελειώσει το μαρτύριο που περνά η χώρα μου και αν δεν έχω να προσφέρω κάτι, είμαι διατεθειμένος να μείνω σπίτι μου, αφού δεν είμαι επαγγελματίας σε αυτό που κάνω. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας Εθνικιστής ανάμεσα σε όλους τους άλλους, που πονάει για τον τόπο του. Τίποτα περισσότερο. Οταν η Ελλάδα αποκτήσει αυτά για τα οποία παλεύω, δε θα έχω λόγο να αγωνίζομαι.

- Είμαι πραγματικά Αυτόνομος, μην έχοντας εξάρτηση από κανέναν εξωγενή παράγοντα, μη δίνοντας αναφορά σε κανέναν, μην έχοντας ως οπτική μου το "για το καλό του χώρου". Ο "χώρος" είναι μια μεταπολιτευτική μπούρδα που συνεχίζει να υπάρχει χάρη στη δική μου ανοχή.

- Πριν εκφράσω σε οποιονδήποτε αυτές τις σκέψεις μου και άλλες πολλές, έχω κάνει την αυτοκριτική μου για το τι έχω κάνει ο ίδιος για όλα όσα επεξεργάστηκα παραπάνω.

- Είμαι έτοιμος να προχωρήσω. Μια καινούρια μέρα ξεκινά, μια νέα πρόκληση είναι σίγουρο ότι με περιμένει...

- Η τελευταία μου σκέψη είναι η ελπίδα μου ότι τίποτε από όσα κάνω και για όσα πασχίζω με προσωπικό κόστος καθημερινά δεν πρόκειται να πάει χαμένο. Είναι η ελπίδα ότι ο Αγώνας όλων μας κάποια μέρα θα δικαιωθεί.

"Νοσταλγοί του Μέλλοντος", Αυτόνομο Δίκτυο 2011

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή