Ζώνη διαφυγής

Ζώνη διαφυγής
Όχι η Ιστορία, αλλά τα είδωλα είναι που κατέρρευσαν. Επιτέλους, μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να χαρούμε τη νέα αρχή δίχως περιττά εμπόδια να μας φράζουν τη θέα.

Φυγή προς τα εμπρός

Φυγή προς τα εμπρός
Καθ' οδόν ανακαλύπτουμε, συνθέτουμε, προσδιορίζουμε και επαναπροσδιοριζόμαστε, δοκιμάζουμε και δοκιμαζόμαστε. γινόμαστε δημιουργοί δεδομένων και αξιών.

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής

Το Αιώνιο Διάβα της Ζωής
Τώρα εμείς δημιουργούμε τον Χάρτη και η Οδός είναι τα δικά μας βήματα. Εμείς θέτουμε τους οδοδείκτες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

_

_

Περιοδικό "Μηδέν Τελεία": διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα πρώτα τέσσερα τεύχη μας

Από το 2011 και με συνέπεια, η διαχειριστική ομάδα του Exit Area εκδίδει το περιοδικό "Μηδέν Τελεία". Στα τέσσερα τεύχη του, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να επιχειρούμε την υπέρβαση των στεγανών, με μια ξεχωριστή αρθρογραφία απέναντι στην ιδεολογική και πολιτική ορθότητα, ενάντια στο καταστροφικό δίπολο Δεξιάς και Αριστεράς, με κεντρικούς θεματικούς άξονες τον Φυλετισμό και την Αναρχία. Με τις τόσες δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά, με τη δεδομένη κρίση που περνάει η έντυπη έκδοση, το περιοδικό μας στέκεται ακόμα όρθιο, και το πιο σημαντικό, στην ποιοτική βάση που έχουμε θέσει εξ' αρχής ως προαπαιτούμενο. Τρία χρόνια έπειτα από τη σύλληψη της ιδέας για ένα έντυπο διαφορετικό από κάθε αντίστοιχο που κυκλοφορούσε μέχρι τότε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους, φίλους και γενικότερα όσους μας γνώρισαν μέσω αυτού και στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι τα τεύχη #0, #1, #2 και #3 έχουν εξαντληθεί. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή.


Το νέο μας τεύχος, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα! Συνεχίζουμε μέσα από την έντυπή μας έκδοση να θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε ζωντανό τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό του χειροπιαστού. Επιθυμούμε απέναντι στο εφήμερο και το απρόσωπο, να δώσουμε διάρκεια και σχήμα, να έρθουμε σε άμεση επαφή με όσους έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να αγγίξουμε την ψυχή τους. Το "Μηδέν Τελεία" είναι εδώ, σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών. Και αυτό κάνει την κάθε ξεχωριστή κυκλοφορία του ακόμα πιο σημαντική.

Welcome to Exit Area...

| Κυριακή 1 Ιουλίου 2012
Μια νέα πολύμορφη διαδικτυακή κοινότητα δημιουργήθηκε. Μια διέξοδος για τη συντακτική ομάδα που συγκροτεί την προσπάθεια αυτή, που ελπίζουμε να αποτελέσει ανάλογη και για όσους μας διαβάσουν, ανεξάρτητα από το αν συμφωνήσουν ή διαφωνήσουν κατά καιρούς με το περιεχόμενο των όσων πρόκειται να αναπτύξουμε. Άλλωστε, στόχος δεν είναι να επιβάλλουμε και εμείς ανάμεσα σε πολλούς άλλους τη δική μας οπτική. Μας αρκεί μονάχα να την αναδείξουμε, έτσι ώστε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον όσων πραγματικά δίχως στερεότυπα και ταμπού αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αλλαγής, πρώτιστα αντίληψης και έπειτα πολιτικής σκέψης και ανάλογης δράσης. Δεν μας ενδιαφέρει να ακολουθήσετε κάτι (που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει), μονάχα να προβληματιστείτε και να έρθετε σε επαφή μαζί μας, μέσω πιθανών κοινών σκέψεων που πρόκειται να αναπτύξουμε.

Σίγουρα σε κάθε νέα ενέργεια, οι καλόπιστοι και μη (υπάρχουν και αυτοί;) ψάχνουν εναγωνίως την ταμπελοποίησή της και την ταυτοποίησή της, φέρνοντάς την πρόχειρα - πρόχειρα στα standards που έχουν θέσει για τον εαυτό τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα τους ευχαριστούσε ένα "μανιφέστο", μια "διακήρυξη", ένα "πολλά βαρύ" κείμενο που θα τους έλυνε όλες τις απορίες από την πρώτη στιγμή.

Κι όμως. Τα έχετε ήδη μπροστά σας. Μια σειρά αναρτήσεων που θα ακολουθήσουν, θα ρίξουν το απαραίτητο φως στο σκοτάδι. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...

Rome - Panzerschokolade

 

Νο Copyright | www.exitarea.gr | για επικοινωνία: exitarea@yahoo.gr

Επιτρέπεται ελεύθερα η αναδημοσίευση, ακόμα και αν δεν αναφέρεται η πηγή